MASLAČAK

Maslačak je snimljen 28.11.2021.

Posvežen je srpskom patrijarhu koji još uvek ćuti dok mu se stado kolje. Ne mora da se meša u ono što radi vlast, tu prolazi ona stara izreka vlast je od boga, ali mora kad narod naorućan motkama i čekićima krene na ljude koji protestuju. Javite se vaša svetosti, nešto sa stadom nije u redu. Bolesno je i potrebna mu je vaša pomoć.

BELA LJUBIČICA

Bela ljubičica slikana je 27.11.2021.

Danas je i zvanično predstavljen početak građanskog rata. Onog trenutka kada vlast na seljake koji su na protest došli traktorima pošalje huligane sa motkama i bagerom zvanično počinje građanski rat. U ovom slučaju imamo ratno krilo jedne partije, koje nema obavezu da se pridržava zakona ove zemlje. Duboko verujem da i u ovoj ovakvoj Srbiji, negde u institucijama postoji neko ko će da spreči ovo ludilo i odgovorne uhapsi i kazni. U suprotnom nam se ne piše dobro.

VRESAK CRVENI?

Ne bih pouzdano mogao da definišem ovu boju. Ali bez obzira na to ova biljka je predivna i ova boja je predivna. Deluje nestvarno. Snimljeno 26.11.2021.

Danas je objavljeno ujedinjenje opozicije. Nadam se da će ove krhotine Demokratske stranke naći snage da izrode nove ljude koji će konačno moći da dovedu do promene vlasti u narednom periodu. Osnovna stvar za Srbiju je jačanje institucija i smenljiva vlast na izborima. Daleko smo od toga. Za to nam trebaju novi ljudi. Ima ih i u opoziciji, ali za pravu promenu mora doći neko drugi, neko ko je već godinama napolju i koga nismo zaboravili, koga pamtimo samo po dobru. Ima isto prezime kao Piksi.

HRIZANTEMA BROJ 7

Od svhih hrizantema u bašti ova je najveća, a možda i najlepša. Slikano 24.11.2021.

Danas je u Beogradu bio veliki protest protiv Zakona o ekspropriaciji i protiv zagađenja životne sredine. Protest je bio veliki, ali nedovoljno veliki. Neće to vladajuću garnituru preterano uzdrmati. Ali, ako nastave da se prema ovim finim ljudima ophode sa nipodaštavanjem i uvredama tipa zgubidani i slično, vrlo lako može doći do promene. Najveći doprinos pobuni dala je predsednica slagavši da je Rio Tinto otkupio svo zemljište koje mu je potrebno. I nije joj prvi put da u poslednje vreme laže.