RUŽINO TRNJE

Sledeća godina biće trnovita. Ova ruža 29.12.2021. to najbolje pokazuje.

Vlast počinje svoju igru referendumom na kome joj odgovara svaki rezultat. Većina njihovog biračkog tela je za „ne“. Opozicija treba celu stvar da obesmisli i pozove građane da zaokruže DA. To prvo trebaju da urade Đilas i Jeremić- Šta onda PINK da priča, mora kontra njih, a ne sme i ne može. Ako na kraju bude „da“ opozicija može da proglasi pobedu, iako će za da glasati i deo birača SNS. U svakom slučaju inerviraće ih do maksimuma. Za novo vreme i pobedu potrebna su inovativna i shodno tome, nelogična rešenja.

BELI VRESAK SA ZELENIM IZDANCIMA

Beli vresak sa zelenim izdancima slikan je 27.12.2021.

Neki zeleni izdanci su se pojavili i u Srbiji krajem ove godine. Neko mladi ljudi, organizovali su pobunu i uspeli pre svega u tome da probude zaspalu svest ovog naroda. Narod je polako počeo da se budi iz hipnoze.

Koliko će to buđenje trajati, teško je reći. Pravda i mladost moraju pobediti. Zato podržimo ove zelene izdanke, pomozimo im da na proleće pokažu svoju pravu snagu. Sledeće godine počinju za Srbiju prave promene. One neće biti brze, ali sam siguran da će na njihovom kraju Srbija postati moderno demokratsko društvo sa jakim institucijama i da će tako biti dugo.

NOVI ŽIVOT

Iz ove biljke na proleće će nići novi život. U Srbiji počinje neki novi život. Deca iz Čačka ulivaju nadu da nije sve izgubljeno. Bravo za decu, bravo za profesore, bravo za škole. Hvala.

HRIZANTEMA I ZIMA

Žuta hrizantema još uvek odoleva mrazu. Snimljeno 22.12.2021.

Prošlo je 80 godina od formiranja prve proleterske. Moja stara škola nosi ime njenog četvrtog kraljevačkog bataljona. Počast onima koji su imali muda da se odupru sili.

Ovih dana se formira jedna nova poludržavna tvorevina, nazovimo je Balkanija. Sramota za dežurne kritičare sa desnog krila, koji iz nekog razloga ćute.