LONICERA NITIDA POSLE SNEGA

Lonicera nitida snimljena 15.01.2022.

Sutra je referendum o ustavnim promenama vezanim za pravosuđe. Vlast pobeđuje u svakom slučaju, njima odgovara i da i ne. Prvo, u suštini im je potpuno svejedno, oni će da nastave da rade kao i do sada. Ako bude da, proslaviće to kao svoju pobedu, ako bude ne pohvaliće narod kako sam odlučuje i kako je kod nas visok stepen demokratije. Njima ovo služi da malo odmaste mašinu za glasanje, da naprave generalnu probu pred predstojeće izbore. Povadiće malo iz rupa svoje aktiviste. Na njihovom mestu bih napravio probu, u jednoj mesnoj zajednici maksimalni aktivizam, pozivanje, prebrojavanje, odvođenje na glasanje, a u drugoj tišina i ostavljanje narodu na volju šta će da radi. Tako mi mogli da vide domete svojih napregnuća.

Opozicija sa druge strane nije pokazala dovoljnu zainteresovanost za sutrašnje dešavanje. Mogli su bar malo da ih zajebavaju. Mislim da bi najbolje bilo da su odmah pozvali svoje pristalice da zaokruže da, čime bi vezali ruke SNS-u. U slučajnu verovatno pozitivnog ishoda su mogli i da proglase pobedu i malo zbune botove i glasačku mašinu.

Ovako mi sutra ostaje da se malo prošetam do svog glasačkog mesta i malo osmotrim šta se dešava i da li SNS tera svoje glasače da glasaju protiv svojih ubeđenja i da podrže EU.