HRIZANTEMA – NOVI POČETAK

Novi početak ovog divnog cveta snimljen je 22.02.2022.

Danas je počelo nešto za šta još uvek nemamo pravo ime. Saznaćemo verovatno uskoro.

Rusija je danas iscrtala svoje nove granice. To nisu granice koje spajaju, to su granice izolacije. Svet se danas promenio, Rusija je na izvestan način sebe i svoje najbliže saveznike izopštila iz svetskog poretka, ma kakav on pravedan ili nepravedan bio. Za njih su ovi delovi Ukrajine i pomisao da će udaljiti NATO od svojih granica iz nekog razloga mnogo važniji od izolacije. Zašto, to oni najbolje znaju.

Na žalost ponovo imamo sukob dve slovenske zemlje, ovog puta dve najveće. Tužno je gledati kako  naša majka Rusija i zašto ne reći,  sestra Ukrajina ratuju.

Što se nas tiče, verujem da će neke stvari dobiti ubrzanje. Zapad će naći način da prekine naše veze sa Rusijom. To će biti jedan od odgovora zapada na novonastalu krizu. Sigurno neće dozvoliti da iza njihovih zamišljenih  odbrambenih linija postoji bilo kakva naznaka ruskog uticaja. Zato su pred Srbijom dani otrežnjenja. Teški dani u kojima ćemo već pomalo pripiti morati  da se odreknemo jedne od stolica na kojoj smo tako voleli da sedimo.